ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

 

Η Μικτή Χορωδία του ΠΕ.Α.Π. του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1987, υπό τη διεύθυνση του αειμνήστου Διονύσιου Αποστολάτου. Η χορωδία ανέπτυξε και από τότε διατηρεί πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα με εμφανίσεις σε χορωδιακά φεστιβάλ πολλών δήμων της Αττικής (Κηφισιάς, Μελισσίων, Βριλησσίων, Υμηττού, Παπάγου, Χαϊδαρίου, Μεγάρων, Νίκαιας, Περάματος, Βύρωνα), αλλά και επαρχιακών πόλεων της Ελλάδας (Χαλκίδας, Άργους, Θήβας, Αιδιψού, Τρίπολης, Σπάρτης, Κεφαλονιάς, Κιλκίς), του εξωτερικού (Ιταλίας, Βουλγαρίας, Κύπρου), καθώς επίσης, σε τιμητικές βραδιές διακεκριμένων ποιητών, στιχουργών και συνθετών, όπως π.χ. στους Μανόλη Ανανγωστάκη, Μίμη Τραιφόρο, Ηλία Ανδριόπουλο, στον Μενέλαο Θεοφανίδη, Μ. Θεοδωράκη κ.ά.

 

Με συνοδεία μαντολινάτας έχει πραγματοποιήσει βραδιές κεφαλλονίτικης μουσικής, και αφιέρωμα στην αθηναϊκή & επτανησιακή μουσική. Άλλες εκδηλώσεις στις οποίες έχει λάβει μέρος: Γερμανική εκκλησία Αθήνας με έργα για χορωδία, σολίστ και συνοδεία εκκλησιαστικού οργάνου, εκδηλώσεις για την επέτειο της ένωσης της Επτανήσου στο Λουτράκι υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Λευκάδας.

 

Έχει επίσης παρουσιαστεί σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε εκδηλώσεις διαφόρων συλλόγων και οργανώσεων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Σημαντικές υπήρξαν οι εμφανίσεις της χορωδίας στο Πολεμικό Μουσείο υπό την διεύθυνση του Σταύρου Νιάρχου και συμμετοχή λυρικών τραγουδιστών σε παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο θέατρο «Παλλάς», στο θέατρο του Κολεγίου Αθηνών,  αλλά και στο Ηρώδειο με συνοδεία ορχήστρας, υπό την διεύθυνση του Σταμάτη Σπανουδάκη.

 

Από το 1992 μέχρι και σήμερα διοργανώνει κάθε χρόνο με επιτυχία χορωδιακό φεστιβάλ με συμμετοχή χορωδιών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Η χορωδία αριθμεί τα 45 μέλη, τα οποία ασχολούνται με το χορωδιακό τραγούδι ερασιτεχνικά. Από τον Οκτώβριο του 2014 τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει αναλάβει η Ελευθερία Βούλγαρη.

 

Γίνονται τα μαθήματα στην αίθουσα Μ.Αναγνωστάκης

ΤΡΙΤΗ : 19.00 – 21.00

ΣΥΝΔΡΟΜΗ : ΔΩΡΕΑΝ

 

ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

Η νεανική χορωδία του  ΠΕ.Α.Π. του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2005. Πρόκειται για μια τρίφωνη χορωδία που αποτελείται από νέους, οι οποίοι ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη μουσική και αριθμεί αυτή τη στιγμή τα 20 μέλη.

 

Από το 2006 έχει λάβει μέρος σε χορωδιακά φεστιβάλ στην Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, ενώ έχει κάνει σημαντικές συνεργασίες, όπως με την Τερψιχόρη Παπαστεφάνου και τη λαϊκή ορχήστρα της, με ορχήστρα εγχόρδων στην παρουσίαση χριστουγεννιάτικου αφιερώματος, καθώς και  με τον γνωστό έλληνα τραγουδιστή κ. Γιάννη Κότσιρα και συνοδεία ορχηστρικού συνόλου, σε δημοφιλή τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Η χορωδία έχει συμπράξει επίσης σε εκδηλώσεις με τους Δ. Σαββόπουλο και Ν. Ζιώγαλα.

 

Έχει επίσης παρουσιάσει αφιέρωμα για την άλωση της Κωνσταντινούπολης και έχει συμμετάσχει σε θεατρική παράσταση, στο θέατρο “Αργώ” της Αιμιλίας Υψηλάντη. Σημαντική υπήρξε η διάκριση της χορωδίας το 2009, όπου απέσπασε χρυσό μετάλλιο και έπαινο, στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. (Χορωδία & Ορχήστρα Νέων).

Δισκογραφικά η χορωδία έχει συμμετάσχει με πρωτότυπη μουσική στο cd από την θεατρική παράσταση «Οι ηλίθιοι», καθώς και στο cd «Poetica».

 

Η χορωδία ασχολείται και καλλιεργεί τη σοβαρή αλλά και  τη λαϊκή μουσική διαφόρων εποχών και λαών, σύμφωνα όμως με τα πρότυπα και τους κανόνες που αναπτύχθηκαν στη δυτική ευρωπαϊκή μουσική.

 

Από την ίδρυσή της έως και σήμερα, διοργανώνει και συμμετέχει στα χορωδιακά φεστιβάλ νεανικών χορωδιών του δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης.

 

Η διδασκαλία και η διεύθυνση της χορωδίας, από την ίδρυσή της, έχει ανατεθεί στην διευθύντρια χορωδιών κα Ελευθερία Βούλγαρη.

 

Τα μαθήματα Νεανικής Χορωδίας γίνονται
στο Δημοτικό Ωδείο Πεύκης (Πλάτωνος & Βουλγαροκτόνου)
Σάββατο : 16.00-18.00

Ηλικίες : (12-25 ετών)

ΣΥΝΔΡΟΜΗ : ΔΩΡΕΑΝ

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

Η παιδική χορωδία του ΠΕ.Α.Π. του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης ιδρύθηκε το 2004. Σήμερα αποτελείται από παιδιά 4-12 ετών και αριθμεί περίπου 25 μέλη. Πρόκειται για ένα τμήμα που συνεχώς αναπτύσσεται, μια και οι εγγραφές στο τμήμα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Η χορωδία συμμετέχει σε εκδηλώσεις του δήμου, όπως το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης, το φεστιβάλ παιδιού και ειδικά αφιερώματα όπως π.χ. στον Μ. Θεοδωράκη, καθώς και στα χορωδιακά φεστιβάλ του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, ενώ έχει παρουσιαστεί σε εκδηλώσεις μαζί με τους Δ. Σαββόπουλο & Ν .Ζιώγαλα.

 

Η χορωδία το 2016 συμμετείχε στη δισκογραφική δουλεία «POETICA”.

Στόχος της χορωδίας είναι να προσεγγίσει τα παιδιά και να τα εισάγει με ευχάριστο τρόπο στον χώρο της μουσικής έκφρασης, μέσα από ένα προσεγμένο ρεπερτόριο, μουσικά και παιδαγωγικά.

 

Την διδασκαλία και διεύθυνση του τμήματος από τον Οκτώβριο του 2014 έχει αναλάβει η Ελευθερία Βούλγαρη.

Γίνεται στο Δημοτικό Ωδείο Πεύκης

Σάββατο : 15.00-16.00

ΣΥΝΔΡΟΜΗ : ΔΩΡΕΑΝ

Πλάτωνος 22 & Βουλγαροκτόνου, Πεύκη