Ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης διαθέτει 2 Συμβουλευτικά Ιατρεία διαμοιρασμένα στις 2 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου, ώστε η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να παρέχεται δωρεάν προς όλους τους πολίτες όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον χώρο, τον οποίο αυτοί ζουν και εργάζονται.

Τα Συμβουλευτικά Ιατρεία του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης ως φορέας Αγωγής & Προαγωγής της Υγείας παρέχουν σε όλους τους πολίτες (περιλαμβανομένων των ανασφάλιστων) μια δέσμη βασικών υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης που περιλαμβάνει:

·      Υπηρεσίες Υγείας που δεν απαιτούν εισαγωγή στο νοσοκομείο

·      Την εκτίμηση των αναγκών υγείας των πολιτών, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μέτρων για την πρόληψη των νοσημάτων και την προαγωγή της υγείας

·      Προληπτική Οδοντιατρική και Φροντίδα

·      Μετανοσοκομειακή Φροντίδα και Αποκατάσταση

·      Παρακολούθηση Χρονίων Πασχόντων

·      Χορήγηση ατομικού δελτίου υγείας των μαθητών

·      Χορήγηση ιατρικών πιστοποιητικών υπό προϋποθέσεις

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Τα Συμβουλευτικά Ιατρεία λειτουργούν μόνο με ραντεβού και δεν καλύπτουν έκτακτα περιστατικά. Για ραντεβού μπορείτε να καλείτε από Δευτέρα έως και Παρασκευή 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.

Οι ειδικότητες των ιατρών – υγειονομικών που δέχονται το κοινό είναι:

ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

 ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ

 ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ 

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ

ΚΟΙΝ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

                               

Τα Συμβουλευτικά Ιατρεία λειτουργούν μόνο με ραντεβού και δεν καλύπτουν έκτακτα περιστατικά. Για ραντεβού μπορείτε να καλείτε από Δευτέρα έως και Παρασκευή 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.

Πρωτοβάθμια Περίθαλψη Υγείας & Εθελοντισμός

Τα Συμβουλευτικά Ιατρεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου παρέχουν τις υπηρεσίες τους εθελοντές ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες (άπορους, ανασφάλιστους, μετανάστες, ηλικιωμένους, ΑμεΑ κ.λπ.) καθώς επίσης και δημότες και κατοίκους του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης.

Η Δημοτική Τράπεζα Αίματος λειτουργεί υπό την αιγίδα των Συμβουλευτικών Ιατρείων και σκοπός της είναι:

·      Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δήμου μας, για την αναγκαιότητα και τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

·      Η συμβολή στον αγώνα να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα.

Μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος μπορούν να γίνουν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης από 19 έως 60 ετών.

Κάθε μέλος της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζεται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.

Η παραπάνω κάρτα εξασφαλίζει σε περιπτώσεις ανάγκης τα απαραίτητα αποθέματα αίματος για το μέλος, και τους συγγενείς Α’ Βαθμού. Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι άφοβα κάθε έξι μήνες.

Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης

Το Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης λειτουργεί στα δύο πολυιατρεία του Δήμου μας. Λειτουργεί στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας φροντίδας ψυχικής υγείας και απευθύνεται στους κατοίκους και δημότες του Δήμου όλων των ηλικιών. Μέσω της διάγνωσης, της αξιολόγησης, της ενημέρωσης και της συμβουλευτικής, σκοπός του είναι η ευαισθητοποίηση, η παρέμβαση, η πρόληψη και η κατεύθυνση των ενδιαφερομένων με κύριο χαρακτηριστικό την διευθέτηση του προβλήματος. Στον Δήμο μας λειτουργούν ομάδες εθελοντών ψυχικής υγείας, ομάδα λογοθεραπείας και ειδικής παιδαγωγικής .

Επικοινωνία

Πολυιατρείο Δημοτικής Ενότητας Πεύκης: Ελευθερίου Βενιζέλου 15 Α Τηλ.: 210 6122730 Fax: 210 6122732

Πολυιατρείο Δημοτικής Ενότητας Λυκόβρυσης: Ρίμινι 10 Τηλ.: 210 2852945 Fax: 210 2850364