Στο πλαίσιο της μακράς οικονομικής δυσκολίας στη χώρα, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης ΚΟΙΠΑΠ, ενισχύει την κοινωνική του πολιτική συνεχίζοντας και ενδυναμώνοντας τη Δομή του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Στόχος του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι να προσφέρει δωρεάν φάρμακα σε συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο κρατικό σύστημα περίθαλψης. Εξυπηρετούνται άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από αυτή καθώς και μέλη ευπαθών ομάδων που έχουν ανάγκη από άμεση βοήθεια.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί ισχυρό κρίκο μιας αλυσίδας κοινωνικών δομών αλληλεγγύης του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, με σκοπό να διατηρηθεί η συνοχή του κοινωνικού ιστού της πόλης μας. Στην πράξη το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί μια μικρή όαση που θέλει να ανακουφίσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσμενή θέση αυτή τη δύσκολη εποχή. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε ν’ αλλάξει η ζωή των συμπολιτών μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Υπηρεσίες του Κοινωνικού Φαρμακείου

Οι υπηρεσίες που παρέχονται από το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι εντελώς δωρεάν και αφορούν όλους όσοι είναι σε πλήρη ένδεια και πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Οι δικαιούχοι κάνουν χρήση του προγράμματος μέχρι να αποκτήσουν ασφαλιστική κάλυψη. Στη διαδικασία έκδοσης ασφαλιστικού βιβλιαρίου έχουν την καθοδήγηση και τη συνεχή στήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η κάλυψη των ατόμων από κάποιο ασφαλιστικό φορέα, η παροχή βοήθειας θα συνεχίζεται για όσο διάστημα κρίνεται ότι υπάρχει ανάγκη. Το δικαίωμα παροχής υπηρεσιών από το Κοινωνικό Φαρμακείο επανεξετάζεται κάθε χρόνο από την κοινωνική υπηρεσία.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο δεν διαθέτει τις κατηγορίες φαρμάκων που υπάγονται στο Νόμο 3549/2006 (φάρμακα ειδικής συνταγογράφησης).

Συμβολή Πολιτών στο Κοινωνικό Έργο

Η συμβολή των πολιτών στην συνεχή τροφοδότηση του φαρμακείου με φάρμακα και εξοπλισμό είναι πολύ σημαντική για συνανθρώπους που στερούνται βασικών αγαθών και φαρμακευτικής περίθαλψης. Η δομή δρα παράλληλα και υποστηρικτικά με τις κύριες δομές υγείας.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά οι πολίτες, οι οποίοι βοηθούν στις αυξανόμενες ανάγκες του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Ακόμη και η παροχή βοήθειας για κάποιες ώρες θεωρείται πολύτιμη, μιας και ο εθελοντισμός συνίσταται σημαντικά στην ενεργό συμμετοχή.

Όσον αφορά στη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης έχει παραχωρήσει χώρο για τη λειτουργία του στις εγκαταστάσεις του Δημαρχείου στην Πεύκη, ενώ καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα της Δομής.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται οποιαδήποτε προσφορά φαρμάκων από πολίτες, κοινωνικούς φορείς, οργανισμούς, φαρμακοβιομηχανίες, κ.ά.

Ταυτόχρονα, ευχαριστεί θερμά τους πολίτες – υποστηρικτές του, που με την πολύτιμη συνεισφορά τους σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση της δράσης και του κοινωνικού έργου του. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, κάθε βοήθεια είναι καθοριστικής σημασίας για την κάλυψη των αναγκών που αφορούν την υγεία των συμπολιτών μας. Η ανταπόκρισή τους, εκτός από αναγκαία για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, αποτελεί γνήσια έκφραση αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς.

Ωράριο Λειτουργίας

Τρίτη και Πέμπτη 10:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ.

Επικοινωνία

Κοινωνικό Φαρμακείο: Τηλ.: 210 6145452