Ο Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης στηρίζει τις νέες οικογένειες!

Ο Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης στηρίζει τις νέες οικογένειες!

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης υλοποιεί τη δέσμευσή του για στήριξη των νέων οικογενειών της πόλης μας με μια σειρά από παρεμβάσεις με έντονα κοινωνικό πρόσημο. 

Νέοι γονείς που κατοικούν στον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης και απέκτησαν το πρώτο τους παιδί το χρονικό διάστημα από 01/01/2024 και ύστερα και έχουν συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα (για το οικ. έτος 2022) έως 15.000 €, μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου για να παραλάβουν συσκευασίες βρεφικού γάλακτος, φαρίν λακτέ και ρυζάλευρου.

Επιπλέον, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ξεκινά πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στήριξης νέων γονέων. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί να παρέχει στο πρώτο παιδί της οικογένειας που γεννιέται από 01/09/2024, υπηρεσία παιδίατρου και εμβολιαστική κάλυψη, βρεφική ενδυμασία, βρεφικό γάλα και παιχνίδια. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς, μετά την γέννηση του παιδιού τους, μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση και η έγκριση αυτής θα γίνεται βάση κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στο τηλέφωνο 2106145148.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά:

«Η στήριξη των νέων οικογενειών της πόλης μας είναι βασική προτεραιότητα για την δημοτική μας αρχή. Υλοποιώντας τις δεσμεύσεις μας, εφαρμόζουμε το πρόγραμμα στήριξης, προσφέροντας αγαθά και υπηρεσίες που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικές είναι για το πρώτο διάστημα του ερχομού ενός νέου μέλους στην οικογένεια. Είμαστε δίπλα στους νέους ανθρώπους, ενθαρρύνουμε και βοηθάμε στον οικογενειακό προγραμματισμό και προσφέρουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε».